воскресенье, 18 августа 2013 г.

Наші перспективи в ЄС

В асоціації з ЄС нас чекає і закриття підприємств (на зразок Ігналінської АЕС в Литві), і скорочення робочих місць ("Рошен" - це тільки початок), і відповідне зневажливе ставлення (по типу "два литовці - по ціні одного англійця-європейця" - "Індепендент", "надавав копняків своїй українській служниці після футбольного матчу" - ведучі польського радіо).

В спілці з ЄС Україну очікує занепад, деградація  не тільки власного промислового виробництва, але й нашого "чорноземного" сільського господарства. Так що перспективи України  в ЄС бачаться зовсім невеселими.

А ось художнє відображення історичної реальності "перебування частини України в європейській монархії". Перечитайте оповідання "Хитрий Панько" (1900) Леся Мартовича, як австрійські урядники, насамперед поляки, били українських виборців, які представляли власне ту чи іншу русинську громаду.
 "— Я тут не дам тої карти, нагорі при комісії,  - сказав Панько
— Мудю! — зашипів секретар і, розтягаючи рот, показав передні зуби. Потім моргнув на агітатора та й прошептав: — Раз го!
В тій хвилині підніс агітатор свою здоровезну руку та й із розмахом ударив Панька по лиці.
«Уже б'ють! Але витримаю, аби не знати що».

П.С. Після опублікованого мого допису-коментаря на "Українській правді"  http://www.pravda.com.ua/news/2013/08/18/6996231/
"То чому Порошенко планує скорочення на своїх підприємствах, а не шукає ніші на нібито вдвічі більшому, ніж у Росії, ринку ЄС для свої цукерків?
Бо нібито "вдвічі більший", "півмільярдний" ринок ЄС уже давно ЗАЙНЯТИЙ.
Конкуренція - лезо не просунеш.
Отож, давайте реально подивимось: знайде Порошенко заміну російському ринку на нібито "вдвічі більшому" європейському чи ні?
Бо деякі "західні агенти"-"грантожери" пишуть те, що їм вигідно, а не народу України в цілому"

 мій фейсбучний аккаунт, з якого я цей допис зробив, ЗАБЛОКОВАНО. Ось такий "демократичний" інтернет-ресурс.
Більш того, на "УП"  з'явилися заклики  "знайти і ліквідувати зрадника, як це робив моссад".

Комментариев нет:

Отправить комментарий